Voicethread
Presentationsverktyg som gör det möjligt att skapa bild och video-presentationer, till vilka du kan lägga till ljud, bild eller text i form av kommentarer. När väl en presentation är publicerad kan text-, audio- eller video-kommentarer också lämnas av besökare. Detta innebär ett utmärkt tillfälle för pedagoger att ge feedback till elever men givetvis också ett utmärkt tillfälle för eleverna att ge varandra feedback, samtidigt som också föräldrar får en möjlighet att se sina barns arbeten och kommentera.

Slideboom
Ladda upp powerpoint presentationer för att använda online. Animeringar, ljud etc följer med. Uppladdningen kan du sen infoga/bädda in på olika typer av sajter.
Kort kurs i slideboom av Åsa Karlsson

Typdrawing
Ett roligt sätt att leka med ord. Skriv in en kort mening, och sedan kan du rita med din text. Långa linjer ger stora tecken, korta linjer ger små. Tyvärr har den inte stöd för åäö. Det finns inte så många inställningsmöjligheter.

Wordle
Skapa ordmoln, ändra färg, typsnitt, bakgrund. Trevligt!


Animoto
Skapar presentationer väldigt enkelt, och snyggt. Kan dock bara skapa 30s lång presentation. Sen får man köpa en version, visserligen billigt.

FireshotOm du ibland behöver göra instruktioner om webbsidor är FireShot ett alldeles utmärkt litet gratisverktyg som hjälper dig att göra skärmdumpar med pratbubblor lätt som en plätt. OBS! MÅSTE LADDAS NER!!!