Från Macro till Micro
Testa om du har koll på världskartan, flaggor och planeter.

How big really?
En resurs från BBC. Här kan man jämföra storlek på olika händelser i världen genom att lägga ett "lager" på en kartbild. ExempelÖversvämningen i Pakistan (2010) hur stor del av vårt land skulle vara täckt av vatten om det hade hänt i här? Kolla in how big really!
external image gulf_oil_spill.jpg
Sverigeguiden
Karta över Sverige. Välj ”Landskapskarta” för att välja ett landskap och få en detaljerad bild över ditt valda landskap. Använd den interaktiva pennan för att göra anteckningar. Sök bland olika orter i Sverige för att få fram fakta. Klickar du på den stora kartan får du fram fakta om landskapet du klickat på.
external image svelojpg.jpg
Scribble maps
Rita och kladda på google-kartan med hjälp av de "inbyggda" verktygen som finns på sidan. Du kan sätta ut platsmarkörer och dela kartan på olika sätt. Finns även på svenska!
external image a3fa55b4-2caf-4f83-ba36-61f268403767_1_full.jpeg
Lek och lär från LantmäterietHär kan du pussla Svenska landskap i olika svårhetsgrader, leta tätorter och placera ut sjöar och åar. Du kan välja om du vill ta det i din egen takt eller på tid. De flesta spel passar den interaktiva tavlan.
Fullskärmsinfångning_2009-08-05_142402.jpg
Made in EuropeMade in Europe är en praktisk webbplats där eleverna kan bättra på sina geografikunskaper genom roliga övningar med blindkartor, flaggor och fraser på olika europieska språk. Övningarna är anpassade för både interaktiva whiteboards i klassrummet och enskilt arbete framför datorn
Fullskärmsinfångning_2009-08-19_133810.jpg
Väderprognos /Weather forecast
Skapa din egen väderprognos genom att dra ut och släppa solar, moln och regnskurar på den interaktiva kartan. Det finns en världskarta, europakarta och en karta över England. Du kan också skriva ut din prognos när du är klar.

Type in the content of your page here.